Колеж по туризъм

За колежа

Колежът по туризъм в Бургас е основно звено в структурата на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Открит е на 01.10.1967 г. Мисията на Колежа е подготовка на специалисти за туристическия бранш в ОКС “Професионален бакалавър”.

Срокът за обучението по специалностите в Колежа по туризъм е шест семестъра за редовно обучение и седем семестъра за задочно обучение.

На територията на Колежа е разположен и Департамент по езиково обучение, който осъществява чуждоезиковата подготовка на студентите по английски, немски, френски, руски, полски и чешки езици.

В Колежа се развива интензивна научно-изследователска дейност, резултатите от която се регистрират чрез обширна публикационна дейност на преподавателите и студентите и участие в български и международни научни конференции, в множество вътрешноуниверситетски, национални и международни проекти.

В процеса на своето развитие Колежът по туризъм участва в международни академични проекти, съвместно с университети във Великобритания, Русия, Украина, Турция, проекти по Програма “ФАР”, Пилотен международен проект по Програма “Леонардо да Винчи” и др.

Колежът по туризъм е носител на отличия: отличичие на Бургаската търговско-промишлена палата за 2017 г. за голям принос в развитието на туристическия бизнес, купи и грамоти от национални кулинарни конкурси, което доказва високото ниво на теоретичната и практическата подготовка на студентите и високите академични компетенции на преподавателския състав.

Нашата история

Стратегически план за развитие на Колеж по туризъм - Бургас за периода 2019-2023 г.

Ръководство

доц. д-р Веселина Атанасова

Директор
Телефон:0887 638 066
e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Контакти

Директор: доц. д-р Веселина Атанасова
 0887 638 066
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Парк "Езеро",гр. Бургас 8001