Факултет по обществено здраве и здравни грижи

За факултета

Факултет по обществено здраве и здравни грижи (ФОЗЗГ) води началото на своето функциониране на основание Решение на НС от 27.06.2014 г. Във ФОЗЗГ се провежда държавно-образователна политика за обучение, квалификация и усъвършенствуване на нов тип професионалисти в областта на здравни и медико-социални дейности, грижи и услуги, общественото здравеопазване и здравният мениджмънт, притежаващи висока професионална компетентност, мотивация и конкурентноспособност за пълноценна професионална реализация в съответствие с динамиката, приоритетите и тенденциите на здравно-социалните обществени и пазарни потребности, в условията на Европейската и световна глобализация.

Основна стратегическа цел на ФОЗЗГ е оптимално съчетаване на образователните, научните, научно-приложните науки, практики и иновации, с оглед подготовката, непрекъснатата квалификация и усъвършенстване на професионалисти от специалности в професионални направления „Здравни грижи” и „Обществено здраве” на образователно-квалификационна степен „Бакалавър” и “Магистър”, осъществяващи качествени, хуманни и легитимни здравни, промотивни, профилактични, рехабилитационни, медико-социални дейности, грижи и услуги, насочени към съхраняване, възстановяване и подобряване на био-психо-социалното благополучие и качество на живот на индивидите, нозологичните и социалните групи и обществото.

Практическите занятия се провеждат в кабинети със специализирано оборудване.

Ръководство

доц. д-р Варвара Панчева

Декан
Телефон:
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

доц. д-р Албена Янакиева

зам.-декан
Телефон: 0889787738
e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Контакти

Адрес: бул. "Проф. Яким Якимов" No 1, Бургас 8010

Декан: доц. д-р Варвара Панчева

 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Технически изпълнител: Златина Славова
 0888680094
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.