Посещение на първокурсници от специалност "Медицина" в УМБАЛ Бургас

Първокурсници от специалност "Медицина" в Медицински факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" посетиха УМБАЛ Бургас, за да се запознаят с дейността на най-старото и най-голямо лечебно заведение в Югоизточна България. Срещите с бъдещите лекари са по инициатива на проф. д-р Владимир Гончев, дм -  председател на Съвета на директорите в УМБАЛ Бургас и преподавател в университета. В тях участва и д-р Светослав Тодоров, зам. директор на УМБАЛ Бургас. Беше проведена подобна визита с чуждестранните студенти по медицина, които избраха да учат в Бургас. 

Бъдещите лекари се срещнаха с ръководството на Клиниката по ортопедия и Отделението по нефрология. Разгледаха и целия терапевтичен корпус на болницата, в който се помещават осем от терапевтичните отделения. Успяха да разговарят с пациенти, да се запознаят с техните заболявания, симптомите и причините, поради които се намират в болницата. Останаха истински впечатлени от факта, че всичките десет етажа от Терапевтичния корпус на УМБАЛ Бургас са били предназначени за лечение на пациенти с COVID-19 по време на пандемията.

В края на срещата първокурсниците заявиха, че с нетърпение очакват да станат трети курс, когато започва същинското им обучение в болнични условия.