Среща на Ректора със студентите от Медицински факултет

На 20 март 2024 г. се проведе среща на Ректора проф. д-р Христо Бозов,дм със студентите от Медицински факултет. Присъстваха декана доц. Румяна Янкова, заместник деканите проф. Владимир Гончев и доц. Стефка Касърова, преподаватели, както и студенти в англоезична форма на обучение.    

Срещата бе открита от проф. д-р Бозов. Той посочи, че целта й е да се даде информация за дейностите от страна на Ръководството, свързани с подобряване на учебната и социално-битова среда в университета.

 В началото на срещата Ректорът се обърна към първокурсниците. Той ги уведоми, че се организира посещението им в четири болници – УМБАЛ Бургас, „Дева Мария“, „Сърце и мозък“ и „Бургасмед“. Студентите ще имат възможност още в началото на обучението си да разгледат бъдещите клинични бази и да се запознаят с условията в тези високотехнологични болнични заведения. Посещенията ще бъдат организирани на групи от 15 човека в рамките на няколко седмици.

В следващото съобщение ректор проф. д-р Бозов,дм информира студентите, че на територията на корпус „Медицински науки“ ще се обособи и обзаведе място за учене – своеобразна читалня. Предстои също така дигитализация на учебници с цел осигуряване на достъп до учебния материал по изучаваните дисциплини.

Ректорът уведоми присъстващите, че столът на територията на университета вече работи, а за студентите от горните курсове са издействани намаления при консумация в УМБАЛ Бургас, където се провеждат голяма част от занятията им.

Следващото съобщение бе относно предстоящото откриване на Музей на медицината във фоайето на корпус „Медицински науки“, където ще бъдат изложени интересни експонати и материали.

Присъстващите бяха уведомени за предстоящия ремонт на общежитие 2, което ще наложи пренасочване на живущите в него към другите общежития. Ректорът увери студентите, че при това ще се направи необходимото студентите от факултета да продължат да ползват самостоятелни стаи, както досега.

Ректор проф. д-р Бозов,дм информира присъстващите и за планираното облагородяване и подобрение на парковото пространство на територията на университета, след което даде думата за въпроси.

Студенти поискаха подробности относно учебните практики и преддипломния стаж. Разяснение за организацията им даде проф. Гончев.

Във връзка с постъпило питане, проф. Бозов уточни, че новата читалня ще бъде оборудвана с модерна копирна техника и ще има възможност за безплатно копиране на учебни материали.

В края на срещата студентите изразиха удовлетвореност от предприетите мерки и благодариха на Ръководството и лично на проф. Бозов.