Организация и управление на хотела и ресторанта
За специалността
Програмата за обучение на професионалните бакалаври по специалността включва учебни дисциплини, формиращи фундаментална и солидна професионална подготовка в областта на туризма и специално по хотелиерство и ресторантьорство, както и много добра езикова подготовка. Завършилите придобиват знания, в резултат на които могат да се реализират като мениджъри и функционални специалисти в хотели и ресторанти от всички категории; функционални специалисти в хотелиерството и ресторантьорството; мениджъри „фронт офис”.
Образователно квалификационна степен - Професионален бакалавър
Професионална квалификация - Професионален бакалавър
Форма на обучение и учебен план
Редовна - Продължителност: 3 години/6 семестъра
Задочна - Продължителност: 3,5 години/7 семестъра
Реализация
- Мениджър в хотели и ресторанти от всички категории;
- Функционални специалисти в хотелиерството и ресторантьорството;
- Фронт офис мениджър