Уважаеми педагози от  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, драги студенти, обучаващи се в педагогическите специалности на университета, скъпи учители от българските училища, приемете сърдечни поздравления по случай 5 октомври – Международния ден на учителя от мое име и от името на целия академичен колектив на Бургаския държавен университет!

Днес е ден, в който изразяваме нашата признателност за  Вашата отдаденост в обучаването и възпитаването на българските  деца! Всеки учител има много специална роля в живота на подрастващите. Родителите и обществото Ви поверяват крехките нови генерации, за да ги обучавате и възпитавате, да ги обичате и търпеливо да ги доведете до интелектуална и житейска зрелост.

Думата педагог означава този, който води детето. Водете поверените Ви възпитаници само по добри и успешни пътища! Дарявайте ги не само със знания и умения, но и с увереност, че с труд и усърдие могат да постигнат мечтите си. Подарявайте им вяра, че доброто образование от детството до младостта е ключът към успеха и просперитета.

Благодарни сме за Вашия висок професионализъм, за неуморната Ви всеотдайност, за безкрайната Ви вяра в силата и жизнеността на нашите деца. Същите тези деца, подготвени от Вас, след време изпълват аудиториите на нашия и на всички висши учебни заведения. Затова връзката между училищата и университетите е неразривна. Благодарим ви, че с ваша помощ се справяме заедно с предизвикателствата на съвременното образование!

Бъдете верни на своята мисия! Обучавайте и възпитавайте любознателни, активни и мотивирани поколения млади хора!

Честит празник!