Доц. д-р Златка Димитрова, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, беше активен участник в организационния комитет на Международния фестивал „Златни години“, който се проведе в Бургас. Събитието съживи града с многобройни спортни, културни и образователни прояви, които бяха широко отразени в медиите чрез стотици снимки и видеа.

Освен организационната дейност, доц. д-р Димитрова подготви и трите бургаски отбори, които участваха във фестивала и се представиха блестящо. Успехът на екипите е свидетелство за висок професионализъм и отдаденост.

Едно от основните събития на фестивала беше образователният форум на тема „Балансиран, здравословен и независим начин на живот в златната възраст“, организиран и воден от доц. д-р Димитрова. Форумът представи добри практики и съвети за поддържане на активен и здравословен начин на живот, насочен към хора в по-напреднала възраст.

В рамките на формата, доц. д-р Димитрова презентира и своя нов наръчник „Активни, здрави и щастливи в златните години“, който е разработен по проект на НИХ. Разработката съдържа ценни съвети и добри практики за поддържане на физическо и психическо здраве, насърчавайки активността и щастието на хората в „златните години“. Част от участниците във форума получиха наръчника като подарък, което беше прието с голяма благодарност.

Международният фестивал „Златни години“ се превърна в уникално събитие за Бургас, а приносът на доц. д-р Златка Димитрова беше ключов за успешното му провеждане. Нейният опит и знания в областта на физическото възпитание и спорта за хора 50+ бяха от изключителна полза, както за участниците, така и за развитието на обществото ни към по-качествен начин на живот.