На последния за  учебната 2023-2024 година  академичен съвет, проф. д-р Христо Бозов, дм, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, прие свидетелството за положителната оценка  на държавното висше учебно заведение от Националната агенция по оценяване и акредитация. То бе връчено на ректора лично от проф. Елиза Стефанова, председател на НАОА и дава на университета най-дългия законов период на валидност на положителната акредитационна оценка – 6 години – до 2030 г.

„Идвам лично да ви връча  свидетелството, за да покажа, че НАОА вижда и оценява вашите усилия да се стремите към най-високо качество на образованието“, обърна се проф. Стефанова към ректора и към членовете на Академичния съвет. –Високо оценяме това, че се стремите към нови образователни сфери, прилагате нови идеи и решения. Това свидетелство гарантира пред вашите студенти и пред цялата общественост, че вашият университет предлага високо качество на обучението, отговарящо на всички европейски стандарти. При това вие обучавате не само български студенти, но и такива – от множество европейски, азиатски и африкански страни и по този начин и те ще бъдат посланиците в чужбина на вашето качествено обучение“, каза още председателката на НАОА.

Проф. Бозов прие свидетелството с думите: „Високата оценка на Националната агенция е  напълно заслужено признание за нашите усилия да се утвърждаваме като водещо образователно и научно звено. Тя ще ни стимулира да полагаме още по-големи усилия за изравняване със световните стандарти за висше образование“.