На 16.07.2024 г. се проведе разяснителна среща, относно публичните регистри в НАЦИД -изисквания за срокове и своевременно подаване на информация от университетите.

 По-детайлно бяха разгледани Регистър за академичния състав, съдържащ информация за  лицата, придобили образователна и научна степен „доктор“ и/или „доктор на науките“, за защитените дисертационни трудове и за лицата на академична длъжност в страната, както и Регистър за академично признаване.

 Напътствия и конкретни етапи при подаване на документация, представителите на държавния университет в Бургас получиха от Вержиния Цанкова, главен секретар на НАЦИД.

 „Министерство на образованието и науката работи изцяло с данни на Националния център за информация и документация, които се съдържат в регистрите.“, твърдо заяви гостуващият делегат.

 На срещата присъстваха още проф. д-р Ирена Марковска, проф. д-р Севдалина Турманова, доц. д-р Светлана Желева – зам.-ректори на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, проф. д-р Стоянка Петкова – ръководител Дирекция „Международно и национално сътрудничество и връзки с обществеността“, проф. Добромир Йорданов - ръководител Дирекция “Учебни дейности” и други представители на организационната структура на висшето училище.