Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Христо Бозов и заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Севдалина Турманова представиха възможностите за прием на студенти в различните образователни степени, както и разнообразието на специалности и последвалите възможности за кариерно развитие пред инж. Иван Кичев - кмет и Йона Чобанова - зам.-кмет в Община Средец, Жельо Вардунски - кмет на Община Камено. На срещата в Община Камено присъстваха Радослав Балтаджиев, председател на Общински съвет и Румяна Сотирова, Директор на Средно училище "Христо Ботев" в гр. Камено.

  Обучението в университета се осъществява в пет факултета – Факултет по технически науки, Факултет по природни науки, Факултет по обществено здраве и здравни грижи, Факултет по обществени науки и Медицински факултет. В състава му влизат и три колежа – Колеж по туризъм, Медицински колеж и Технически колеж, както и два департамента – Департамент по езиково обучение и Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти.

  Предлагането на утвърдени, но и нови, актуални за времето специалности извежда Бургаския държавен университет като едно от най-перспективните висши училища в региона. „Киберсигурност: технологии във финансовата сфера“, „Управление на здравните грижи“, „Кинезитерапия“, „Специална педагогика“, „Специална педагогика. Ресурсен учител“, „Дигитални технологии и иновации в обучението в детската градина и началното училище“, „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“, и „Туристически бизнес и предприемачество“ са деветте съвсем нови специалности.

  Качественото обучение, приятелската среда и бъдещите професионални перспективи са основни фактори, влияещи на избора за продължаващото надграждане със знания и умения в конкретно висше училище, всичките са преимущества на Университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

  Успешното провеждане на двете кампании - “Един академичен час” и “Академично междучасие” затвърждава очакванията към увеличаване броя на приетите студенти, спрямо предходната, когато бе отчетен изключително висок ръст.