Ежегодна кариерна борса се проведе в Медицинския корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Инициатор на събитието е Факултет по технически науки, по идея на доц. Адриана Георгиева, ръководител на Катедрата „Химични технологии“. 

Събитието се откри от проф. Ирена Марковска, зам. ректор по качество на обучение, акредитацията и кадрите, проф. Севдалина Турманова, зам. ректор по учебната дейност, доц. Янчо Христов, декан на Факултет по Технически науки (ФТН) и доц. Ивайло Беловски, зам. декан на ФТН.

 „Скъпи студенти днес имате възможност да се срещнете с представители на сериозния бизнес в Бургас. Съветът ми към вас е да използвате тази възможност.“, каза проф. Ирена Марковска, зам. ректор по качество на обучение, акредитацията и кадрите. Тя увери бизнеса, че студентите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ са качествени хора и специалисти.

 „Изключително се радвам, че ежегодната борса на Факултета по Технически науки продължава да бъде място, където бургаският бизнес среща висшето образование.“, бяха думите на проф. Севдалина Турманова, зам. ректор по учебната дейност.

 Доц. Адриана Георгиева изрази благодарността си към бизнеса, за това че за пореден път се включват в инициативата, която вече се превръща в ежегодно събитие. Тя сподели, че целта е популяризиране на специалностите и подпомагане реализацията на студентите, както и да се подпомогне и заздрави връзката между академичната среда и бизнеса.

 Кариерната борса бе насочена към студенти от професионални направления от област на висше образование „Технически науки“, Факултет по технически науки. В събитието участваха студенти и докторанти от специалностите: „Електроника, електротехника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“, „Материали и материалознание“, „Химични технологии“ и  „Биотехнологии“.

 В кариерната борса взеха участие  преподаватели и ключови работодатели, от които „Рибекс Трейдинг“ ООД, „Промет Стиил“ ЕАД, „БМФ Порт Бургас“, „Елкабел“ АД, „ЕНСИ Контрол“ ЕООД, “Technologica – Burgas” и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Събитието уважиха от Дирекция „Регионална служба по заетостта“ и Регионален център за развитие на социалната икономика – Бургас към Министерство на труда и социалната политика.