Студентите от Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ посетиха Беглик Таш, Приморско и Созопол. В организираната екскурзия се включиха чуждестранни, български студенти, лекарски асистенти и педагози от Студентски съвет.

По време на екскурзията, чуждестранните и другите студенти имаха възможността да посетят музея в Приморско и да разгледат разнообразните артефакти, които се помещават в него. Малко по-късно, те  се докоснаха до светилището, което е свързано с култа към Свещената Богиня Майка и Богът на Слънцето Аполон – Беглик Таш. Разхождайки се там, те видяха каменните мегалитни съоръжения, които представляват култов оракулски комплекс, където древните траки са гадаели бъдещето и са правили духовни посвещения.

След това се отправиха към Созопол - най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Той е любима дестинация на българи и чужденци. Там видяха много археологически паметници. Студентите разгледаха малките сувенирни магазинчета в града и се насладиха на прекрасните морски гледки.

Беседите по време на екскурзията бяха двуезични, като за това се погрижи Иво Атанасов, студент от 3 курс със специалност “Туризъм”. Специални благодарности към него отправят организаторите от катедра „Физическо възпитание и спорт“.