В селата Люляково и Руен се проведоха поредните срещи за запознаване с възможностите за обучение, които предлага университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Събитията бяха водени от доц. Ивайло Беловски - зам. декан на Факултет по технически науки и доц. Мехмед Хасан от същия факултет.

В присъствието на зрелостници и учебните ръководства на училищата в двете населени места, представителите на университета очертаха потенциала и перспективите, които стоят пред младите хора, обучаващи се във висшето учебно заведение.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ е един от водещите университети за региона. В него се предлагат 143 бакалавърски и магистърски специалности от 18 професионални направления в областите на: техническите, хуманитарните, обществените науки, киберсигурност и изкуствен интелект, здравеопазване, химия, екология и биотехнологии, педагогика, туризъм, транспорт и още много други. Студентите разполагат с три общежития, два реновирани студентски стола и отлична закрита и открита спортна база.

Срещите в двете населени места бяха изключително полезни. Младите хора изразиха задоволството си от това, че пред тях стоят реални възможности за включване в бакалавърските, магистърските специалности в университета. А за административните и други служители в региона, които искат да надградят образованието си се предлагат следдипломни квалификации, курсове и обучения.